Центрально-Європейська Вільна Піраміда


При грі слід керуватися "Загальними правилами піраміди», правилами при грі в "Вільну піраміду», а також нижченаведеними правилами.

Загальні правила Піраміди

2. Розмітка більярдного столу

додається

    (7) Зона лузи - частина ігрової поверхні столу:
  • - кутова зона лузи, укладена між лініями зони лузи та коротким і довгим бортами.
  • - центральна зона лузи, укладена між лініями зони лузи та довгим бортом.
    (8) Лінія зони лузи
  • - кутові лінії зони лузи, проведені перпендикулярно до короткого і довгого борту на відстані 180мм від створу кутової лузи;
  • - центральні лінії зони лузи, проведені перпендикулярно до довгого борту на відстані 90 мм від створу центральної лузи та паралельно на відстані 180мм від довгого борту;

  • Лінія зони лузи не є частиною зони лузи.
    Куля, що стоїть на лінії зони лузи, вважається розміщеною поза зоною лузи.

21. Правильно і неправильно забиті кулі

додається

21.6. Куля вважається правильно забитою (зіграною), якщо вона впала в лузу в результаті удару, при правильному зіграному замовлені.

25. Виставлення куль

додається

25.3. Якщо в лузу впаде замовлена куля, але неправильне зігране замовлення то гравець виставляє її на одну із відміток(центральна, передня, задня) і продовжує гру.

Вільна Піраміда

5. Правила ведення гри:

вилучається

5.5. Оголошувати замовлення не потрібно.

додається

5.7. Перед виконанням удару гравець повинен заздалегідь вказати конкретну кулі і лузи, в які він має намір їх зіграти. Замовлення має бути чітким і ясним. До удару замовлення може бути змінене і оголошене заново. Зміна замовлення в процесі удару не допускається.

    5.8. Правильне зігране замовлення:
  • (1) обидві кулі впали в замовлені лузи;
  • (2)після зіткнення куль, одна куля впала в замовлену лузу, а друга потрапила в зону замовленої лузи(зупинилася в замовленій зоні лузи, вийшла з зони лузи);
  • (3) після зіткнення куль, обидві кулі потрапили до зони замовленої лузи(зупинилася в замовленій зоні лузи, вийшла з зони лузи) то всі кулі, що впали в лузи внаслідок правильного зіграного замовлення, зараховуються.

5.9. Якщо в лузу впаде куля, яка не відповідає правильному зіграному замовленню то її виставляють і гра продовжується.